A szerző

Az oldalt egy még pályája elején lévő coach jegyzi. Magamat első sorban ún. Business Coachként definiálnám azonban az üzletek mögött is emberek állnak a maguk problémáival és útkeresésükkel ezért céljaimat, motivációimat két szinten tudnám összefoglalni:

22 éves KKV és Multinacionális környezetben önálló szakemberként, közép és felsővezetői pozíciókban megszerzett tapasztalataimra támaszkodva célom, hogy hiteles tanácsadóként a hazai szervezetek önismereti és az ebből építkező fejlesztési folyamatait támogassam. Küldetésem, hogy a hazai kis, közepes és nagy vállalkozásokban dolgozók elvárásai, a tulajdonosok jogos elvárásai professzionálisan működő keretekbe kerüljenek és egészségesen fejlődő, innovatív, belső folyamatait megértő, fejlesztő és ezáltal perspektivikus vállalkozásokká válhassanak.

A fentieket önmagában nem vagy nagyon nehéz megvalósítani anélkül, hogy a benne működő, dolgozó emberek céljaival, problémáival is foglalkoznánk. Egy divatos szófordulattal élve Business coaching folyamat nem létezik Life coaching folyamatok nélkül. Mit is jelent ez magyarra fordítva: Egy egészséges munkahelyi szervezet csak mentálisan és fizikálisan egészséges emberekkel működhet igazán jól és találhatja meg benne minden szereplő (munkavállaló, tulajdonos, manager, vezető stb.) a maga igazi helyét, küldetését. Nos, nem állunk messze a valóságtól ha elfogadjuk, hogy ezek az eredmények nem jönnek maguktól és senki sem fogja ezeket helyettünk megoldani. Sok esetben életvezetési problémák is a gátjai annak, hogy az üzleti életben is fejlődést és látványos eredményeket érjünk el. Ezekben az elakadásokban sokszor nagyon jól jön egy olyan objektív, külső segítő aki képes felszínre hozni olyan szunnyadó erőforrásokat amelyek segítenek az adott problémát megoldani, azon eredményesen túljutni, közelebb kerülni annak megértéséhez illetve elfogadásához.

Mottóm talán idealista de hiszek benne, hogy a XXI. században felmerült és felmerülő gazdasági, társadalmi és egyáltalán minden nemű problémát leginkább kooperációval lehetne/kellene megoldani ezért biztatom az olvasót ha véleménye van azt kulturált formában ossza meg. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük